Salla Nurminen: Suomalaisten osaaminen käyttöön

Salla Nurminen: Suomalaisten osaaminen käyttöön

Salla Nurminen työskentelee Sitralla Ratkaisu 100 -kilpailun projektikoordinaattorina. Tänään hän tekee etäpäivää, ja fokuksessa on muun muassa edellisviikon purku.

Ratkaisu 100 -kilpailussa 15 tiimiä etsii ratkaisua siihen, miten jokaisen suomalaisen osaaminen saadaan käyttöön. Sitra eli Suomen itsenäisyyden juhlarahasto taas tekee töitä etukenossa paremman tulevaisuuden vuoksi. Sitra on suomalaisten yhteinen tulevaisuustalo.

Salla vastaa Ratkaisu 100 -kilpailun tapahtumien järjestämisestä ja osallistujaviestinnästä – ja saa hyödyntää työssä täysimittaisesti sekä yhteiskuntatieteilijän koulutustaan että ilmiömäisiä organisointitaitojaan. – Oon oppinut, että pystyn kylmähermoisesti hallita isojakin tilanteita.

Edellisviikolla kuuttakymmentä innovaatiokilpailijaa kuljettanut bussi jätti matkan varrelle, kun auton vaihdekeppi irtosi ja jäi kuljettajan käteen. – En stressaa haasteellisista ja äkillisistä tilanteista, vaan saan niistä kicksejä, Salla hymyilee.

Urheilijataustasta ja DNA:han piirretystä kilpailuvietistä on hyötyä. Koripallokentällä tai tapahtumien järjestämisessä ei tiedä koskaan, mitä kaikkea tapahtuu.

Oppimista muilta

Ennen innovaatiokilpailun alkua Salla ja kumppanit Sitralta kiersivät ympäri maakuntia kertomassa kilpailusta, ettei se jäisi vain pääkaupunkiseudulle. Vapaa-aikanaan Salla reissaa ympäri maailmaa. Reissukärpänen puri 18-vuotiaana, jolloin hän vietti puoli vuotta Uudessa-Seelannissa.

– On antoisaa päästä omista ympyröistä ulkopuolelle. Että miltä Helsinki näyttää ulkopuolelta nähtynä. Ja mitä kauempana on, sitä enemmän arvostaa sitä, mitä itsellä on. Ja sitä, miten ihmiset elää muualla.

Oppiminen tapahtuu ennen kaikkea rakentavissa keskusteluissa silloin, kun keskustelijat katsovat asioita keskenään aivan eri kulmista. Erilaisten ihmisten kohtaaminen on tavoitteena myös Sitran Erätauko-hankkeessa, jota Salla seurailee sivusta.

Hyvää vastapainoa haastavan mukaville työkuvioille tuo kokkaaminen ja hyvä ruoka omien ystävien kanssa. Sallan haaveena on, että hän saa Ratkaisu 100 -kilpailun ratkeamisen jälkeenkin tehdä merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä.

Vilja Paavola
vilja@osaajia.fi

Kuva: Miikka Pirinen

Etusivulle

Kommentoi tarinaa