Osaajia.fi esittelee vuoden aikana sata erilaista osaajaa.

Tekstisarjan tavoitteena on näyttää, että jokaisella on osaamista ja jokaista pelottaa – välillä.

Osaajia.fi rohkaisee jokaista suomalaista oman osaamisensa ennakkoluulottomaan kehittämiseen ja käyttämiseen. Odottaako oma tekemisen ja kehittymisen ilo ja intohimo vielä löytymistään?

Tekstisarja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Mitä osaaminen on?

Osaajia.fi:lle osaaminen on paitsi työelämäosaamista, myös harrastuksissa, omassa arjessa sekä vapaaehtoistöissä hankittua osaamista. Osaamisella tarkoitetaan myös asennetta, kokemusta ja verkostoja.

Mitä se on sinun mielestäsi?

Osaajia.fi toimii keskustelun ja ajatusten herättäjänä sekä auttaa osaajia verkostoitumaan keskenään.

Suojelijat

Joskus oman osaamisen löytäminen on vaikeaa kuin vuorikiipeily Antarktiksella. Siksi Osaajia.fi:n suojelijana toimii neljä upeaa osaajaa.

Rohkeuden perikuva, löytöretkeilijä Patrick Degerman lahjoitti 100-vuotiaalle Suomelle Mount Suomen Etelämantereelta.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan mukaan Suomella voi olla edessään kultakausi, jos ihan jokainen uskaltaa ja rohkaistuu ottamaan osaamispotentiaalinsa käyttöön.

Viisaustutkija Eeva Kallio, sisukkuuden perikuva opetteli onnettomuuden jälkeen uudelleen ajattelemaan – ja peräänkuuluttaa moninäkökulmaisuutta ajatteluun.

Vuorikiipeilijä, Innovation House Finlandin toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kolan intohimo on viedä suomalaisia innovaatioita maailmalle.

Toteuttajat

Osaajia.fi:n tuottajana ja tekstien toteuttajana toimii Vilja Paavola. Hän on entinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, nykyinen ammatillisen identiteetin asiantuntija ja kirjoittaja, jolle oman osaamisen tunnistaminen ei ollut ihan helppo juttu.

Sivujen ilmeen on luonut Sampsa Veteläinen.

“Kutsumuksesi on siellä, missä intohimosi kohtaa maailman tarpeet” (Lauri Järvilehto)

Etusivulle